Tietoa blogista

Näkymä Unkarin Esztergomista Slovakiaan

Päivitetty 29.9.2023

Hei ja tervetuloa blogiini!

Olen 26-vuotias nuori nainen, kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta Ylivieskasta, mutta sittemmin kotiutunut Pohjois-Savoon Siilinjärvelle, kahdeksan Kuopiossa vietetyn vuoden jälkeen. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja olen töissä paikallisessa ohjelmistotalossa projektipäällikkönä. Olen myös suorittanut lähes puolikkaan insinöörin tutkinnon edestä tietotekniikan insinöörin/tietojenkäsittelytieteiden opintoja. Päätyöni lisäksi teen sivutyönä digimarkkinointia sauna-alan yritykselle.

Harrastuksiini kuuluu penkkiurheilu, lenkkeily/juokseminen, talvella hiihto ja muu talviliikunta, omaksi iloksi pianon soittaminen (minulta löytyy myös 12 vuoden musiikkiopistotausta) sekä tämän blogin kirjoittaminen. Vuoden 2023 ensimmäinen puolisko kului pitkälti hirsistä omakotitaloa rakentaessa (Instagram: hirsitalo_savonranta). Perheeseeni kuuluu aviomies, syyskuussa 2023 syntynyt tytär, sekä 15-vuotias kissavanhus. Tällä hetkellä olen vanhempainvapaalla töistä ja nautin uudenlaisesta arjesta pienen tyttäremme kanssa.

Taivaskeron huipulla heinäkuussa 2021
Tähän mennessä olen seissyt yhteensä 31:n eri maan maaperällä (kyllä, en ole varsinaisesti viettänyt aikaa jokaisessa näistä maista mutta seisonut kuitenkin jokaisen maaperällä, tästä lisää myöhemmin), mutta blogin kirjoittamisen aloitin vasta kesällä 2019, kun olin toteuttamassa matkaa kohdemaahan numero 28, mikä oli Singapore. Ulkomaanmatkoja teen noin 2-4 vuodessa – tosin koronavuosina 2020 & 2021 niitä on ollut yksi kumpanakin. Perustin tämän blogin vuonna 2019, olin menossa kohdemaahan numero 28, joka oli Singapore. Tarkempaa tietoa maista ja alueista joissa olen käynyt, löydät Nomadmaniasta.

Matkustamiskokemukseni koostuu erilaisista omatoimimatkoista, joista usea on sisältänyt vierailun ulkomaalaisten ystävien luokse (esimerkiksi Espanjassa, Itävallassa ja Unkarissa). Euroopan maita olen kolunnut myös asuntoauton kyydissä kesällä 2014, minkä takia listallani on monta maata jossa olen vain pysähtynyt, ja uusi asuntoautomatka Keski-Eurooppaan on jo haaveissa. Tämä blogi tulee toimimaan minulle matkapäiväkirjana – toki toivon samalla, että löydät mielenkiintoisia vinkkejä blogistani! Voit seurata blogiani blogit.fi:ssä.

Singapore

Haaveilen jatkuvasti matkustamisesta miljoonkaupunkeihin joissa on korkeita pilvenpiirtäjiä, mutta tulevaisuudessa aion panostaa enemmän myös luontokohteisiin matkustamiseen sekä retkeilyyn – pandemiavuosien aikana tämä tavoite onkin täyttynyt mukavasti. Nautin myös erityisesti kohteista joilla on historiallista merkitystä, joten tykkään tutustua kohteen museotarjontaan sekä muihin nähtävyyksiin. Paikallisten elämä ja paikallinen kulttuuri kiinnostavat myös ja pyrinkin jatkossa tutustumaan näihin aiheisiin entistä enemmän.

Lokakuussa 2022 toteutimme yhdessä aviomieheni kanssa tähän astisen elämämme unohtumattomimman matkan, kun kiipesimme Afrikan korkeimman vuoren, Kilimanjaron, huipulle.

Kaikki kohteeni eivät todellakaan ole suurkaupunkeja – rakastan esimerkiksi Itävallan alppeja ja pieniä alppikyliä!

Nämä aiheet minua kiinnostaa matkailijana ja tulevat olemaan esillä blogissani: historia, kulttuuri, urheilu ja urheilutapahtumat, luonnossa liikkuminen, maata pitkin matkustaminen.Blogin nimi toimikoot nyt ja tulevaisuudessa muistutuksena siitä, mikä tilanne oli, kun blogin aloitin. Toivotaan, että maaluku tuosta vielä nousee ja kovasti! Mukavia lukuhetkiä, olisin kiitollinen jos jätät myös kommentin. 😊 Saat minuun yhteyden parhaiten sähköpostilla hannamari.mannisto@gmail.com

Kotor, Montenegro, 2022