Hei! Olen Hannamari. Rakastan haaveilemista sekä matkustamista. Lisäksi toteutan unelmiani.

Tykkään myös kirjoittaa, vaikka ymmärsinkin sen vasta aikuisiällä – onnistuinhan teininä tekstiviestien aikakautena lähettämään parhaimmillaan yli 1000 tekstiviestiä kuukaudessa, minkä lisäksi olen tilastojen valossa työpaikan sisäisen viestintävälineen vielä kruunaamaton viestimääräkuningatar. Kirjoittaminen on minulle luonteva tapa ilmaista itseäni ja jakaa ajatuksiani, minkä vuoksi perustin tämän blogin.

Unelmien toteuttaminen on ollut elämässäni kantava teema viime vuosina. Häät, talon rakentaminen järven rannalle, Kilimanjaron huipulle kiipeäminen, perheen perustaminen, useat matkahaaveet – nämä kaikki ovat asioita, joista on täytynyt ensin uskaltaa unelmoida. Osan toteutumiseen on tarvittu rohkeutta, osaan onnea, ja osaan näitä molempia.

Perusfaktat minusta

Asun Siilinjärven maaseudulla, pitkälti itse rakennetussa hirsitalossa järven rannalla. Perheeseeni kuuluu aviomies, syyskuussa 2023 syntynyt tytär sekä 16-vuotias kissa. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja toimin projektipäällikkönä kuopiolaisessa ohjelmistotalossa, minkä lisäksi teen sivutyönä digimarkkinointia. Molempien töiden tuomasta osaamisesta on mukavasti apua blogia kirjoittaessa, muun muassa hakukoneoptimointi sekä verkkosivujen tekeminen (ainakin teoriassa) ovat minulle tuttuja juttuja. Tällä hetkellä olen vanhempainvapaalla, joka kestää kesään 2024 saakka.

Harrastuksiini kuuluu penkkiurheilu, lenkkeily/juokseminen, talvella hiihto ja muu talviliikunta, omaksi iloksi pianon soittaminen (12 vuoden musiikkiopistotaustalla) sekä blogin kirjoittaminen. Saatan myös innostuttuani osallistua esimerkiksi pilateskurssille. Vuosi 2023 kului pitkälti taloa rakentaessa ja mahaa kasvattaessa, ja ulkomaanreissuja tuli tehtyä vain yksi, Puolan Krakovaan.

Minä matkailijana

Tähän mennessä olen seissyt yhteensä 33:n eri maan maaperällä (kunnon vierailuksi ei voi kaikkia laskea), mutta blogin kirjoittamisen aloitin vasta kesällä 2019, kun olin toteuttamassa matkaa kohdemaahan numero 28, joka oli Singapore. Olemme mieheni kanssa kiinnostuneita vierailemaan mahdollisimman monessa eri maassa, jonka vuoksi matkoja suunnitellessa yksi prioriteetti onkin matkustaa uuteen maahan, tai vähintään uudelle alueelle.

Ennen pandemiaa matkustin tahdilla 2-3 matkaa vuodessa. Pandemian jälkeen talon rakentaminen sekä raskaus ovat hidastaneet matkustamistahtia. Vuonna 2022 kuitenkin tein kaksi matkaa ja vierailin kuudessa eri maassa, kun lasketaan Ruotsin Haaparanta mukaan. Tarkempaa tietoa maista ja alueista joissa olen käynyt löydät Nomadmaniasta.

Matkani ovat omatoimimatkoja. Minulla on ystäviä ympäri Eurooppaa, ja olen onnekas päästyäni vierailemaan myös heidän luonaan matkoillani. Usein matkustamiseen sisältyy lentämistä, mutta olen myös mm. kiertänyt Eurooppaa asuntoauton kyydissä kesällä 2014, minkä takia listallani on muutamia maita, joissa olen vain pysähtynyt. Uusi asuntoautomatka Keski-Euroopan vielä minulle tuntemattomiin kohteisiin on ollut jo pitkään haaveissa – ehkä toteutamme sen, kun lapset ovat kasvaneet. Tulevaisuudessa haluan myös matkustaa enemmän junalla ja haaveilen reilaamisesta. Olemme hiljattain lisänneet myös kotimme Home Exchange -sivustolle, ja toivon, että tulevaisuudessa pääsemme hyödyntämään myös tätä matkustaessamme.

Toivon, että löydät mielenkiintoista luettavaa blogistani! Voit seurata blogiani blogit.fi:ssä.

Löydät myös minut alla olevista somekanavista:

Haluatko kysyä jotain?

Tavoitat minut parhaiten sähköpostilla hannamari.mannisto@gmail.com. Vastaan myös blogiini jätettyihin kommentteihin. 😊