Kymmenen reissu-unelmaani

Olenko ainoa, joka on haaveillut viime aikoina poikkeuksellisen paljon matkustamisesta, siitäkin huolimatta, että matkustaminen on ehdottomasti jätettävä pois vielä hetkeksi ja se ei ehkä enää koskaa tule olemaan samanlaista kuin ennen?

Kaivoin 8.8.2019 viimeksi muokkaamani ”kymmenen reissu-unelmaani”-postauksen esiin. Tällainen haaste pyöri siis blogeissa viime vuonna ja jonkun blogista tämän bongasin tuolloin ja ajattelin, että tämä olisi mukava tehdä myös itse, vaikkei minua tähän haastettukaan. 🙂 Vielä kun tähän pandemia-aikaan ainoat matkat tehdään haaveissa, niin tässäpä olisi minun kymmenen reissu-unelmaani:

Paikka

Heti alkuun todella vaikea valinta, koska paikkahan nyt voi olla melkein mikä vain (kai?), mutta vastaan Karibia. Karibia on alueena sellainen, johon haluaisin tutustua, mutta toisaalta en osaa sieltä nimetä yhtä tiettyä saarta jossa haluaisin käydä, sillä en ole tutustunut alueeseen tarpeeksi. Ainakin Saint-Martinille on tullut bongailtua hyviä lentotarjouksia KLM:ltä, joten ehkä sieltä voisi joskus aloittaa!

Tapahtuma

Talviolympialaiset! Formulat ja hiihdon MM-kisat on nyt kertaalleen nähty, mutta ai että, joskus kun pääsisi talviolympialaisiin, niin se olisi minun kaikkien unelmieni täyttymys! Toki lähtisin mielelläni myös formuloihin ja hiihdon MM-kisoihin uudelleen ja haaveilen niistä edelleen. Seuraavat talviolympialaiset olisivat Pekingissä helmikuussa 2022, joten saa nähdä toteutuisiko tämä haave jo silloin.

Kotimaan kohde

Ahvenanmaa. Miksiköhän en ole ikinä käynyt Ahvenanmaalla? En tiedä, ei ole ikinä vaan tullut lähdettyä, vaikka sinne pääsisi todella helposti. Tuntuu, että minulla on sivistyksessä aukko. Tulevaisuus näyttää milloin on taas turvallista matkustaa, mutta jos tilanne paranee kesän aikana, niin ehkä voisin käydä Ahvenanmaalla vielä tänä vuonna.

Kaupunki

Tokio, josta myös Pixabaysta poimittu kuva tekstin alussa on. Japani kiinnostaa myös ylipäätään maana, mutta kyllä Tokion kaltainen miljoonakaupunki pilvenpiirtäjineen kuulostaa juuri mun unelmakohteelta! Olenko kertonut, että rakastan korkeita rakennuksia?

Maa

Kiina – no just nyt ei tee mieli Kiinaan, mutta elokuussa vielä teki. 😀 Oikeasti siis haaveilen Kiinasta, mutta nyt ensisijaisesti haaveilen muista mielenkiintoisista maista, joita minulla on siis näkemättä noin 170 (laskukaavasta riippuen). Sanon siis Tansania, koska haaveilen Afrikan safarista ja Tansania voisi olla siihen oikea valinta, sillä Tansaniassa olisi mahdollisuus nähdä koko ”big 5” eli leijona, elefantti, kafferipuhveli, sarvikuono ja leopardi. Minulla ei ole mitään Kiinaa vastaan ja haluan ehdottomasti matkustaa sinne vielä joskus, mutta en usko että ihan lähivuosina, sillä pandemia ja sen johdosta Kiinan saama kyseenalainen kuuluisuus ovat saaneet arvioimaan maata matkakohteena kriittisemmin.

Saari

Näitäkin on monia ja en ole kovinkaan paljoa matkustanut saarille. Sanotaan tähän saarivaltio Mauritius, sillä Mauritius on ehkä ollut sellainen ensimmäinen ”saariunelmani” josta olen haaveillut jo useita vuosia. Niin kuin jo mainittu, myös Karibia ja sen lukuisat saaret houkuttelevat minua.

Extreme

Trans-Siperian junamatka. Olen katsonut varmaan kaikki YouTube-videot, jotka kertovat Trans-Siperian junamatkasta. En ehkä ole vielä valmis siihen, mutta sitten joskus kun on aikaa ja rahaa ja oikea mielentila samaan aikaan. Ehkä se halvin matkustusluokka olisi kuitenkin liian extreme mulle.

Majoitusmuoto

Riippumatto. Tämän haluaisin testata, ehkä ekaksi kesällä mökin pihassa ja sen jälkeen vaikka Kolin kansallispuistossa. Olen jo monta kertaa käynyt Partioaitassa tutkimassa riippumattovalikoimaa, mutta en ole täysin varma millainen minun kannattaisi tällaiseen satunnaiskäyttöön ostaa. Tämän unelman toteuttamiselle voisi löytyä hyvä hetki tänä kesänä!

Luontokohde

Grand Canyonin kansallispuisto. Grand Canyonilla vierailu sisältyy oikeastaan hieman laajempaan haaveeseen, eli haaveeseen asuntoautoreissusta jenkeissä. Matkalla voisimme pysähtyä eri kaupungeissa sekä myös muissa luontokohteissa, esimerkiksi Yosemiten kansallispuisto olisi varmasti myös aivan upea kohde.

Ruoka & juoma

Tämä on paha, koska en ole varsinaisesti mikään kulinaristi, viinikään ei oikein maistu niin en voi tähän mitään viinitilavierailuakaan sanoa… Voisiko se olla siis vaikka aito Mexicolainen ruoka Mexicossa? 😀

Tässä mun tän hetken 10 reissu-unelmaa näistä kategorioista! Löytyykö sulta samoja haaveita?


Kerro omista reissu-unelmistasi ja laita postauksen linkki Kohteena maailma -blogin kymmenen reissu-unelmaa postauksen kommentteihin. Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja haasta siinä viisi bloggajaa kertomaan reissu-unelmistaan.

(Haaste on jo aika vanha mutta ohjeet on kopioitu alkuperäisestä postauksesta Kohteena maailma-blogista).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *