· · ·

Singaporen F1-osakilpailun liput ovat saapuneet

Saimme vihdoin Singaporen F1-osakilpailun liput! Joka päivälle on oma ”passi” + kaulanauha, jotka on pakattu hienoon uudellensuljettavaan pussiin. Tässä postauksessa on siis muutama sana lippujen ostamisesta.

Lippujen ainoa toimitusvaihtoehto oli ”F1 Courier”, ts. kotiinkuljetus (tai nouto Singaporesta) ja lippuja ostaessa luvattiin, että toimitukset alkavat elokuussa. Torstaina 1.8. sähköpostiini tuli ilmoitus, että liput ovat lähteneet matkaan ja sunnuntaina 4.8. lähetys olikin jo tullut Singaporesta Kiinan, Saksan ja Ranskan kautta Vantaalle. Oletettavasti maanantaina lähetys saapui Kuopioon ja päätin käydä noutamassa sen eilen keskiviikkona FedExin alihankkijan terminaalista, sillä lähetystä oli yritetty toimittaa minulle kotiin tiistaina ilman ennakkoilmoitusta ja olin vielä töissä. Aika nopeaa, vai mitä?

On päivänselvää, että liput tulisi ostaa vain ja ainoastaan virallisesta lippukaupasta ja me ostimme ne suoraan Singaporen GP:n virallisilta sivuilta. Lippuja oli saatavana useassa eri kategoriassa ja eri kategorioiden liput oikeuttavat pääsyyn eri alueille tai ”zoneille” tapahtuma-alueella. Kaikilla lipuilla kuitenkin pääsee formulakisan lisäksi esimerkiksi katsomaan bändejä ja Singaporen GP:ssä onkin huippukattaus esiintyjiä, muun muassa Gwen Stefani, Swedish House Mafia (jos on), Muse ja Red Hot Chili Peppers.

Meidän lippumme ovat katsomoon nimeltä ”Bay Grandstand”, mikä on edullisin katsomo. Ensimmäinen lipunostoyritykseni epäonnistui syystä X joten laitoin järjestäjälle vielä sähköpostia varmistaakseni ettei ostoni mennyt läpi ja ilokseni sainkin nopeasti vastauksen, että nimelläni ei ole lippuostoja, joten mikäli luottokortilta ei ole lähtenyt rahaa niin voin yrittää uudestaan ostoa. Asiakaspalvelu toimi siis erittäin hyvin! Liput maksoivat S$298 eli noin 192 euroa henkilöltä, minkä päälle tuli pakollinen toimitusmaksu S$36 eli noin 23 euroa. Jopa näihin halvimpiin lippuihin sisältyy kuitenkin omat, numeroidut istumapaikat. Istumapaikkoja ei saanut itse valita lippuja ostaessa, mutta katsomo on jaettu eri värien avulla osiin ja katsomonosan sai itse valita (niistä mihin oli vielä lippuja saatavilla), minkä jälkeen meille annettiin istumapaikkojen numerot.

Siinäpä lyhyesti lippujen ostamisesta. 🙂 Matkaan on tänään enää 40 päivää ja seuraavaksi vuorossa on matkavaluutan tilaaminen. Singaporessa kuulemani mukaan toimii korttimaksu tai sitten ei, joten ajattelin varmuuden vuoksi vaihtaa hieman rahaa etukäteen!

5 Kommenttia

  1. Olen suunnitellut ensi vuodelle Singaporen GP matkaa. Mistä suosittelisit hotellia? Pääseekö metrolla alueelle / lähelle sisäänmenoportteja?

    1. Moi Ismo,

      Kiitos kommentista! Tosi hyvä idea tuo Singaporen GP.n matka, suosittelen! Metrolla pääsee useallekin eri pysäkille, joista on lyhyt kävelymatka jollekin GP-alueen useista porteista. Me jäimme usein Raffles Placen asemalla, sillä meidän paikoille (Bay Grandstand) oli lyhyt matka sen läheiseltä portilta (silloinen Gate 6), ja tuolla portilla ei ollut paljoa jonoa. Myös esimerkiksi Promenade Stationilta tai City Hallin asemalta oli lyhyt matka porteille, mutta niillä porteilla oli meidän kokemuksen mukaan pitkät jonot. Vinkki: jos käyttää vihreää tai punaista linjaa (ja lähtee pohjoiseen päin), alueelta pois lähtiessä kannattaa myös hypätä jo Raffles Placen asemalta kyytiin, sillä suurin osa formulaturisteista hyppää kyytiin vasta seuraavalta eli City Hallin pysäkiltä, jossa oli aina hirveä tungos. 😊

      Meidän hotelli oli Parc Sovereign Hotel – Tyrwhitt, joka sijaitsee Little Indian vieressä. Hotelli oli siisti ja siellä oli katolla uima-allas, alue oli rauhallinen, kaiken kaikkiaan hinta-laatusuhteeltaan hotelli oli erinomainen. Meidän hotellin sijainnissa erityisen hyvää oli se, että 700 m:n päässä olevalta metroasemalta pääsi suoraan vihreää linjaa pitkin aiemmin mainitsemalleni Raffles Placen asemalle. Suosittelen varaamaan hotellin sellaiselta sijainnilta, mistä pääsee metrolla jollekin GP-alueen lähellä olevalle asemalle suoraan ilman vaihtoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *