Never have I ever – Travel Edition

Törmäsin tähän haasteeseen jo kesällä ja nyt päätin omatoimisesti tarttua tähän, sillä luin muiden Never have I ever-postauksia ja niissä oli mielestäni mielenkiintoisia ja yllättäviäkin faktoja kokeneilta matkailijoilta. 🙂 Ideana on siis kertoa kymmenen matka-aiheista ”Never have I ever”-faktaa itsestään, haaste on ilmeisesti alunperin lähtöisin Cilla Marialta. Kuvaksi laitoin mielestäni erikoisimmasta matkakohteestani, eli Intian Karnatakan alueelta (Bangaloresta) otetun kuvan.

  1. En ole koskaan käynyt pakettimatkalla. Aina silloin tällöin tuttuni jotka tietävät minun matkustaneen aika paljon kysyvät, olisiko minulla kokemuksia vaikkapa Kanariansaarille matkustamisesta tai jostain pakettimatkafirmasta. No ei ole. 🙂 Tätä listaa voisi jatkaa monien lomamatkailijoiden kauhistukseksi näin: en ole koskaan käynyt Gran Canarialla, Maltalla, Madeiralla, Teneriffalla, Rodoksella… En kuitenkaan sulje kokonaan pois mahdollisuutta pakettimatkan varaamiseen joskus tulevaisuudessa ja uskon, että myös näistä luetelluista kohteista voi löytyä jotain niin hienoa – ne eivät vain ole prioriteettilistani kärjessä.
  2. En ole koskaan ollut lomalennolla. Laitoin tämän erilleen 1. kohdasta, sillä lomalennollehan voi mennä vaikkei olisi pakettimatkalla. Tähän voisi lisätä ”en ole koskaan taputtanut lentokoneessa”, tästä minulla on tosin hatara mielikuva että joskus Helsinki-Frankfurt lennolla (ehkä Ryanair) olisi kuulunut laskeutumisen jälkeen taputusta kaiuttimista (onko tämä mahdollista…). Kuulin tästä tavasta varsinaisesti vasta vuonna 2016 kun lensimme jenkkeihin ja poikaystäväni (joka on käynyt paljon pakettimatkoilla ja lomalennoilla) kysyi, että taputetaanko sitten kun laskeudutaan. Ööööö….???
  3. En ole koskaan ollut All Inclusive-lomalla. Tämä on myös jatkumoa kahdelle ekalle kohdalle ja melkein sama kuin eka kohta, mutta halusin nyt laittaa tämän erikseen korostaakseni asiaa. 😉 All Inclusivet ei ole mun juttu, en halua syödä joka päivä samaa ruokaa poistumatta hotellilta, minkä lisäksi hotelli ei oo mulle lomalla se keskeisin paikka vaan haluan tutustua paikalliseen kulttuuriin ja nähtävyyksiin. Hotellilta edellytän ainoastaan hyviä nukkumisolosuhteita, yksityisyyttä, suihkua ja vessaa.
  4. En ole koskaan käynyt Afrikassa. No joo, tämä ei tullut varmaan hirveänä yllätyksenä. Kuitenkin, moni vähän enemmän matkaillut on käynyt vähintään Pohjois-Afrikassa jossain vaiheessa elämäänsä. Minulla on kyllä jo pieniä suunnitelmia ja suuria haaveita Afrikan suhteen…
  5. En ole koskaan käynyt Etelä-Amerikassa. Etelä-Amerikka on jostain syystä jäänyt kyllä maanosalistani pohjimmaiseksi, enkä ole missään vaiheessa oikein edes suunnitellut käyväni siellä, toisin kuin esimerkiksi Afrikassa. En tiedä, ehkä en ole vain tutustunut tarpeeksi tai kuullut tarpeeksi tuosta maanosasta innostuakseni siitä. En ole myöskään käynyt Väli-Amerikassa samoista syistä, lisäksi Väli-Amerikan useiden valtioiden tämänhetkinen poliittinen tilanne ei lisää houkuttavuutta.
  6. En ole koskaan käynyt matkatoimistossa. No nyt kyllä vähän huijasin, nimittäin mulla on hatara mielikuva, että ennen vuoden 2005 Islannin ja Yhdysvaltojen matkaa, eli mun ekaa oikeeta ulkomaanmatkaa (pl. Haaparanta), olisin vieraillut äitini kanssa matkatoimistossa. Ei lasketa sitä nyt, kun en kuitenkaan edes ymmärtänyt täysin minne ollaan menossa. 😉 Kuitenkin, olen siis aina varannut lentoni ja majoitukseni itse tai yhdessä perheeni kanssa netistä.
  7. En ole koskaan ajanut autolla ulkomailla. Tätä piti oikeasti miettiä pitkään, sillä olen kuitenkin ollut useita kertoja autolla ulkoimalla, mutta olen ollut tuolloin vielä alaikäinen. Helmi-maaliskuussa kun vierailin Itävallassa ystäväni luona, ystäväni isä tarjosi minulle mahdollisuuden ajaa autolla sen jälkeen kun olin kauhistellut serpentiiniteitä – en tarttunut tilaisuuteen, mutta ainoastaan siksi, että kyseinen auto oli manuaali ja tiet erittäin mutkaisia ja jyrkkiä. 😉 Ensi kuussa lähden viideksi päiväksi työmatkalle Ruotsiin ja voi olla, että tämä kohta oikaistaan silloin, sillä vuokraamme auton matkan ajaksi.
    UPDATE: Tämä toteutui juurikin tuolla Ruotsin reissulla!
  8. En ole koskaan myöhästynyt lennolta niin, että se olisi ollut oma syy. Sen sijaan olen kaksi kertaa missannut jatkolennon, mutta nämä molemmat kerrat johtuivat siitä, että ensimmäinen lento oli aivan liikaa myöhässä. Suurempaa vahinkoa ei ole tapahtunut, sillä molemmilla kerroilla missattu lento on ollut Helsinki-Kuopio -jatkolento, eli ollaan oltu jo Suomen puolella ja melkein kotona. Omaksi syyksi kumpaakaan näistä ei siis voi laittaa ja olenkin aina hyvissä ajoin kentällä, sillä inhoan kiirettä ja myöhässä olemista.
  9. En ole koskaan yöpynyt dormissa. Dormeissa yöpyminen vaikuttaa olevan nykyään muodissa ja ymmärtäähän sen, kun myös budjettimatkailu on muodissa. Olen kuitenkin itse sen verran yksityisyyden- ja mukavuudenhaluinen, että dormeihin minusta ei olisi. Emme kuitenkaan myöskään yövy missään luksushotelleissa, vaan yleensä majoitukseksemme valikoituu jokin hyvien julkisen liikenteen yhteyksien päässä oleva keskihintainen hotelli tai huoneisto. Ehkä voisin kuitenkin joskus yöpyä dormissa…
  10. En ole koskaan reppureissannut. Hmm, miksiköhän? Ehkä en ole vain vielä kerennyt. En tosin tiedä, olenko menossakaan reppureissulle. Toisaalta ajatus reppureissaamisesta kiehtoo, mutta toisaalta olen todella mukavuudenhaluinen joidenkin asioiden suhteen ja en tiedä joutuisiko niistä asioista tinkimään liikaa… Ehkä tulevaisuudessa hyvällä suunnittelulla omanlaisen reppureissun tekeminen olisi mahdollista. 🙂

Tässäpä nämä! Tarttukoot haasteeseen ken haluaa, itse ainakin luen mielelläni näitä. 🙂

4 Kommenttia

  1. Moikka! Olipa kiva lukea sun kokemuksia 🙂 Suosittelen kyllä kokeilemaan joskus reppureissaamista ja dormissa asumista. En sano, että makuusalissa olisi aina mitenkään erityisen miellyttävää, mutta jos siellä käy vaan nukkumassa, niin mikä ettei sitä kannattaisi yhdistää vaikka tuohon reppureissaamiseen. Sieltä löytyy myös samanhenkistä porukkaa, jonka kanssa voi kenties reissata pienen pätkän matkan varrella!

    1. Kiitos kommentista! Tavallaan tuo ajatus että jos siellä makuusalissa käy kuitenkin vain nukkumassa, tukee ajatusta siellä yöpymisestä (miksi ei!). Kuitenkin itseäni hieman tuo yksityisyys ja oma rauha, tai siis niiden puuttuminen, mietityttää. 🙂 mutta juuri tuon reppureissaamisen kanssa voisin yhdistää dormissa majoittumisen ehdottomasti!

      1. Se on kyllä parasta, jos saa kerrossängystä alasängyn. Mulla on aina iso huivi tai hamam-pyyhe mukana, minkä viritän siihen sängyn laidan eteen ensitöikseni, jotta saa olla edes hieman piilossa muilta. Monissa sängyissä toki on jo valmiina verhot ja sitten on myös niitä ihania kapseleita, esimerkkinä tämä Boutique hostel Casa Pepe oli ihan huippuhyvä paikka Mexico Cityssä: https://q-cf.bstatic.com/images/hotel/max1024x768/182/182631092.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *