Matkablogin ensimmäinen vuosi

Jippii! Tänään tuli vuosi kuluneeksi siitä, kun kirjoitin ensimmäisen blogitekstini tänne Rantapallon blogiin. Tuo teksti käsitteli seuraavaa reissuamme, joka suuntautui Singaporeen, pääset lukemaan teksin tästä: Seuraavaksi Singapore – mutta miksi? Singaporen reissu olikin aivan mahtava ja muistelen sitä lämmöllä edelleen viikottain. Jos joku ihmettelee blogini nimeä, niin avatessani blogin noin vuosi sitten nimesin sen juuri tuon reissun mukaan – suunnittelin vuosi sitten Singaporen matkaa ja Singapore oli minulle 28. maa, jossa vierailin.

Nyt pieni katsaus siihen, mitä kaikkea blogin ensimmäisen vuoden aikana on kerennyt tapahtua…

Millaisia matkoja vuoteen on mahtunut?

Kuluneet noin 365 päivää eivät ole ehkä sujuneet ulkomaanmatkailun osalta ihan niin kuin olisin olettanut, sillä tuo Singaporen matka viime syyskuussa on toistaiseksi viimeisin lomamatkani! Sen lisäksi kävin marraskuussa viikon työmatkalla Jönköpingissä ja olen seikkaillut Suomen sisällä (mm. näissä kohteissa), mutta näitä seikkailuja olen vähemmän käsitellyt blogin puolella. Mutta, jos otamme huomioon viimeiset 1,5 vuotta, niin ulkomaille suuntautuneita reissuja on muutama enemmän: kävin alkuvuodesta 2019 ensin  Arabiemiraateissa Dubaissa ja helmi-maaliskuussa hiihdon MM-kisoissa Itävallassa. Vuosi 2019 oli siis kuitenkin paras reissuvuoteni, niin kuin kirjoitin vuoden 2020 ensimmäisenä päivänä tässä blogitekstissä.

Jos maailmantilanne olisi toinen, olisi minulla käytynä myös ainakin kohdemaa numero 29, jonka piti olla Venäjä. Venäjän matkan peruuntumista käsittelin tässä artikkelissa. Toistaiseksi ainoa tiedossa oleva matka on heinäkuun asuntoautoreissu Norjaan, mutta toivon, että syksy ja talvi tuo vielä muitakin reissuja tullessaan.

Millainen vuosi on ollut blogin näkökulmasta?

Lähdin kirjoittamaan blogia omaksi ilokseni ”matkapäiväkirjan” muodossa, mutta sillä ajatuksella, että mahtavaa jos joku muukin tätä lukee tai jopa saa joitain vinkkejä itselleen! Blogin kirjoittaminen on ollut mielestäni ihanaa ja jopa terapeuttista, sillä kirjoittaessani huomaan irtaantuvani muusta maailmasta, huolista ja murheista, ja välillä olen huomannut uppoutuneeni uuden blogitekstin pariin tuntikausiksi. Olen siis viimeistään nyt löytänyt itsestäni sen kirjoittamista rakastavan puolen! En asettanut itselleni mitään varsinaisia tavoitteita postauksien määrän yms. suhteen ja tämä on järjestyksessä 19. julkaisemani blogiteksti, eli postausvauhti on ollut noin 1,6 postausta kuukaudessa.

Kun tarkastelen blogini kävijätietoja, ehkä eniten lukijamäärissä yllättää se, kuinka suuren suosion tekstini Dubaissa pukeutumisesta on saanut, sillä sitä näytetään edelleen jopa kymmeniä kertoja päivittäin! Olen huomannut, että tuo teksti myös pomppaa Googlen hakutuloksissa hyvin korkealle, olen koittanut muutamallakin laitteella ja tuo blogitekstini tulee toiseksi heti lomamatkalle.fi:n artikkelin jälkeen. En ole juurikaan mainostanut blogiani missään, Instagram-tilin @hannamarihenrikatravel perustin viime syksynä mutta siellä on ollut aika hiljaista toistaiseksi. Lisäksi olen jonkun verran osallistunut keskusteluihin Reissupostauksia- ja Matkabloggaajat FIN -Facebook-ryhmissä.

Blogiteksteilleni on WordPressin laskelmien mukaan kertynyt 5 658 näyttökertaa, joista noin 2 500 on tuon Dubaissa pukeutumista käsittelevän tekstin näyttökertoja, eli todella suuri osa. Google Analyticsin asensin vasta myöhemmin viime kesänä blogiini, olikohan heinäkuussa, ja sen mukaan blogissani on käynyt 2 889 käyttäjää.

Miltä näyttää blogin tulevaisuus?

Minulla on muutamia tulevaisuuden suunnitelmia sekä blogia, että muita somekanavia ajatellen. Seuraavaksi hankintalistallani on ainakin uusi kamera, joka olisi tarkoitus ostaa ennen Norjan matkaa ja kävimmekin tällä viikolla tutustumassa vaihtoehtoihin, tällä hetkellä Canon EOS M50 vaikuttaa juuri unelmieni kameralta. Olen perustanut hiljattain YouTube-kanavan (yhdessä Teemun kanssa), joka on toistaiseksi tyhjä, mutta jonne olisi tarkoitus jatkossa laittaa myös videomateriaalia reissuilta, ikään kuin vlogien muodossa. Aion kuitenkin myös jatkaa blogin kirjoittamista ja jatkossa pyrin postaamaan enemmän ja tiheämmällä tahdilla – ehkä otan myös jotain askeleita ”bloggaajana”, kuten haen akkreditointia ensi vuoden matkamessuille, ken tietää..? Lähitulevaisuudessa Norjan reissulta tulee varmasti ainakin pari reissupostausta, minkä lisäksi tulen todennäköisesti käsittelemään asuntoautolla matkustamista omassa postauksessa Norjan matkan yhteydessä.

Kiitos sinulle, joka olet lukenut blogiani blogin ensimmäisen vuoden aikana! Muistathan jättää kommentin aina jos postaukseni herättää jotain ajatuksia tai saat niistä jotain ideoita. Otan myös mielelläni vastaan risuja ja ruusuja sekä ehdotuksia tulevien postausten aiheista. 🙂

2 Kommenttia

  1. Jee! Synttärionnet blogille 🎈 Tulevaisuuden suunnitelmat kuulostaa hyvältä. Mielenkiintoisia juttuja vaan lisää, tääl odotellaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *