·

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat

Meidän perheemme matkustaa tänä vuonna ulkomaille kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran kesäkuussa, ja toisen kerran marras-joulukuussa. Tulevat matkat tuntuvat erityisen jännittäviltä siitä syystä, että jatkossa matkustamme vauvan/taaperon kanssa. Viimeisimmästä yhteisestä ulkomaanmatkastamme mieheni kanssa on jo tovi, se oli Kilimanjaron ja Sansibarin matka lokakuussa 2022. Tuolta matkalta palattuamme kaikki aika, energia ja rahat menivät talon rakentamiseen, minkä lisäksi olin raskaana koko alkuvuoden 2023, aina syyskuuhun saakka. Kesällä 2023 muuton jälkeen raskaus oli jo liian pitkällä matkustamista ajatellen. Kävin kuitenkin yksinäni viime huhtikuussa ystäväni luona Krakovassa.

Viimeisin yhteinen matkamme ennen rakentamista ja raskautta – Sansibar 2022

Kesälomareissu Nizzaan

Aiemmassa blogitekstissäni paljastin jo, että lähdemme kesäkuussa Nizzaan. Matkan kesto on viisi yötä. Tämä on ensimmäinen ulkomaanmatkamme perheenä, ja ensimmäinen lentokonematka tyttärellemme. Samalla saamme esimakua siitä, millainen (lento)matka marraskuussa on odotettavissa, vaikka näiden matkojen välissä toki on viisi kuukautta ja siinä ajassa kerkeää tapahtua paljon myös lapsen kehityksessä. Nizzan matkan suunnitelmiin kuuluu kaupunkiin tutustumisen lisäksi mm. päiväretki Monacoon sekä meressä uiminen (jos tarkenen). Liian tiukkaa ohjelmaa emme kuitenkaan halua tehdä tälle matkalle. Jos sinulla on (pienen lapsen kanssa sopivia) vinkkejä Nizzaan, jätä ihmeessä kommentti!

Mauritiukselle marraskuussa

Olimme lokakuussa 2022 neljä yötä Sansibarilla, jossa ihastuimme Intian valtameren valkoisiin hiekkarantoihin sekä turkoosiin mereen, minkä lisäksi tuo reissu kokonaisuudessaan sytytti suuren, jatkuvan kaipuun nähdä lisää Afrikkaa. Turvallinen ja kehittynyt Afrikan valtio Mauritius oli mielenkiinnonkohteenamme jo Nizzan matkaa varatessa, mutta ajankohtana kesä ei ole paras Mauritiukselle matkustamiseen. Kerkesimme kuitenkin innostua Mauritiuksesta niin paljon, että päätimme, että käymme myös siellä vielä tämän vuoden puolella, kun toinen meistä aikuisista on vielä vanhempainvapaalla ja näin ollen vain toisen tarvitsee ottaa lomaa töistä.

Mauritiuksella tulemme viettämään 7 yötä. Lennot nappasimme Turkish Airlinesilta hintaan 836 €/aikuinen, lisäksi sylilapsesta tuli maksettavaa noin 35 €. Lentojen suhteen oli vaikea arvioida, mikä on hyvä hinta, sillä emme ole kovin kauaa seuranneet Mauritiuksen lentojen hintoja. Lufthansalla oli sattumoisin hetki sitten Mauritiuksen lennot tarjouksessa, hinnat olivat muistaakseni noin 650-700 €, mutta lentoajat olivat huomattavasti huonommat kuin Turkish Airlinesilla (pitkä välilasku, lennot lähtivät aamulla Suomesta, jne..). Turkish Airlinesin lennoilla välilasku Istanbulissa on kestoltaan 3 h molemmin puolin, ja lennot lähtevät sekä mennessä että tullessa illalla. Lisäksi saapuminen sekä Mauritiukselle että takaisin Suomeen on päiväaikaan, mikä helpottaa mm. Helsingistä edelleen kotiin Siilinjärvelle matkustamista.

Mauritiuksella on saatavilla paljon edullisia Airbnb-majoituksia, ja majoitumme todennäköisesti kahdessa eri Airbnb:ssä. Olemme alustavasti katselleet Airbnb-majoituksia Flic en Flacista sekä Trou aux Bichesistä, mutta majoitukset ovat vielä varaamatta. Lisäksi aiomme vuokrata auton koko matkan ajalle. Jos sinulla on suositella majoitusta edellä mainituilta alueilta, tai muuten suosituksia Mauritiukselle, niin vinkit otetaan kiitollisina vastaan! 😊

Tällaisia valkoisia hiekkarantoja ja turkoosia vettä odotamme Mauritiuksen matkalta!

Viikonloppumatkoja kotimaassa

Näitä nyt en varsinaiseksi matkailuksi laske, mutta kahden ulkomaanmatkan lisäksi luvassa on toivottavasti mökkeilyä kotimaassa. Toiveena on, että kerkeäisimme käydä kesällä sekä minun vanhempieni mökillä Kalajoella, että appivanhempieni mökillä Kolilla. Lisäksi heinäkuussa lähdemme koko porukalla pariksi yöksi Helsinkiin, jossa itse käyn Coldplayn keikalla – uskon, että se ei kuitenkaan ole ainoa Helsingin matkamme vielä tänä vuonna. Tutussa Helsingissäkin voi varmasti kokea uudenlaisia asioita lapsen kanssa.

Miltä sinun matkavuosi 2024 näyttää tällä hetkellä?

26 Kommenttia

 1. Kuulostaa ihanalta – ja varmasti jännittävältä siitäkin syystä, että pikkuinen on matkassa mukana ensimmäistä kertaa 💞.

  Itsellä on suunnitteilla kesälomalla käydä Italiassa (Como, Milano), nähtävästi heinäkuussa. Koska pidän tänä vuonna neljä viikkoa lomaa putkeen, niin ehkä joku toinen matka voisi olla harkinnassa kesälle…jos vaikka löytyy hyvä äkkilähtö…enemmän kiinnostaisi ehkä kaupunki-, sportti- tai patinkointiloma 😊.

  Joulun ja uuden vuoden aikaan suunnittelen pitäväni vajaan parin viikon loman ja tuolloin haluaisin jonnekin lämpimään. Haaveena on pitkään jo ollut kokea vuodenvaihde Sydneyssä, Australiassa…mutta en ihan vielä tiedä, että onnistuisiko se vielä tänä vuonna. Katsotaan miten käy, kiva kuitenkin suunnitella ja haaveilla ✈️.

  1. Kuulostaapa sinun suunnitelmasi hyviltä! Minä olen käynyt reilu 10 v sitten Milanossa kahden päivän/yhden yön verran – maaliskuussa, ja keli oli kurjan harmaa ja sateinen. Heinäkuussa siellä on varmasti aivan toisenlainen fiilis! ☀

   Mielenkiintoiselta kuulostaa myös tuo haave uudesta vuodesta Sydneyssä, nyt kun ajattelen, niin ei yhtään hassumpi ajatus myös itselle (ei kuitenkaan vielä lähivuosina). Australia on vielä kokematta, mutta todellakin bucket listillä. Esimerkiksi Mauritius toimisi varmasti hyvänä kohteena myös uuden vuoden aikoihin. Haaveilu on parasta! 😍✈

 2. Nizza on aivan ihana! Oon käynyt kolmesti ja viime keväänä olin kirjoittamassa siellä myös opinnäytetyötä. En tiedä onko Monaco teille entuudestaan tuttu paikka, mutta siellä on aika paljon ylä- ja alamäkiä sekä portaita, mikä on ehkä hyvä ottaa huomioon jos liikutte rattaiden kanssa. Toki riippuu vähän missä aiotte kierrellä.

  Olin alkuvuodesta jo Pohjois-Afrikassa ja Persianlahdella, joten seuraava reissu on ihan Euroopan sisällä, kun käydään veljenpoikien kanssa Tukholmassa. Syksylle on luvassa on Itä-Euroopan roadtrip ja ehkä matka Iraniin. Jos sinne ei saa viisumia, niin sitten varmaan joku junareissu Etelä-Euroopassa.

  1. Onpa kiva kuulla, että Nizza on ollut mielestäsi useamman vierailun arvoinen! Monaco tosiaan myös meille uusi kohde, jäi hieman Nizzan varjoon tässä kirjoituksessa. 😁 Hyvä pointti nuo ylä- ja alamäet ja etenkin portaat, voi olla siis, että toinen joutuu välillä kantamaan lasta ja toinen rattaita. Sinulla on kyllä aina niin mielenkiintoisia kohteita, ollaan myös mieheni kanssa vuosia haaveiltu Iranista (mutta täysin pelkän haaveilun tasolla)!

 3. Olen käynyt solomatkalla Mauritiuksella. Voit tsekata blogistani jutun, mutta taitaa teillä tulla erilainen perheenä. Me ei pienten lasten kanssa reissattu juurikaan ulkomailla, mutta löysähkö aikataulunne kuulostaa ihan elinehdolta.

  1. Käyn ehdottomasti tsekkaamassa blogisi! Jep, lähdemme vauvan/taaperon kanssa todella rennolla asenteella reissuihin. Tekee kyllä hyvää mulle, kun on ollut tapana suunnitella liikaa tekemistä. ☀

 4. Ihania matkasuunnitelmia! Ja kiva, että tässä on myös noita kotimaan kohteita, vaikket niitä varsinaisesti matkailuksi laskekaan 🙂

  Nizzasta haaveilen itsekin, mutta nähtäväksi jää, minä vuonna sinne tulee lähdettyä. Mun alkuvuoden reissut = 0, mutta pikku hiljaa tässä heräillään horroksesta. Ens viikolla onneks päästään reissuun bloggaaja-kollegan kanssa 🙂 Loppuvuoden reissut on myös yksi suuri kysymysmerkki, mutta niin ne tuppaa aina olemaan. Mä oon sellainen tuuliviiri, että lähden sitten ”lennosta” jonnekin 😀

  1. Kalajoki ja Koli ainakin on jo sen verran tuttuja, että niitä en oikein osaa matkoiksi laskea. Jos lähtisin Ahvenanmaalle tai Turun saaristoon, joissa en ole ikinä käynyt, ne ois ehdottomasti matkoja mulle! 😂 Tuoki on ihan hyvä tapa lähteä lennosta jonnekin, pysyypähän ainakin jännitys yllä, että mistä sitä seuraavan kerran itsensä löytää. 😎

 5. Mauritius kuulostaa ihan mahtavalta. Me emme olekaan olleet Afrikan itärannikon saarikohteissa, mutta kuvat näyttävät sieltä päin äärettömän upeilta. Nizza kuulostaa myös oikein kivalta, joitain vuosia sitten itselläni jo matka varattuna sinne, mutta se valitettavasti peruuntui.

  Meillä on tälle vuodelle suunniteltuna matka Balkanille, mutta muuta ei ainakaan vielä ole suunniteltuna. Tuo alue on itseltäni vielä täysin kokematta.

  1. Sitten kun kerran eksyt Afrikan itärannikon saarikohteeseen, voi olla, että haluat heti uudelleen. 😁 Ainakin näin meille kävi Sansibarin myötä! Me oltiinkin toissa kesänä pienellä Balkanin kiertomatkalla, Kroatia-Montenegro-Albania. Oli huippu reissu, mutta vielä jäi monta maata näkemättä siellä suunnalla!

 6. Vauva ja vuosi vuodelta kasvava lapsi on oikein mukava uusi piirre matkailuun. Me aloitimme matkat, kun tenavia oli neljä ja kun se vaihe elämässämme meni ohi, kaikki muuttui. Tai ei ihan, auton rattia käänneltiin silloin ja myös nyt. Nizza kuulostaa lapsen kanssa oikein hyvin toteutuvasta, Mauritiusta en tunne. Hyvää matkaa! Aila

  1. ”Mukava uusi piirre matkailuun” on kyllä kivasti sanottu! Niin mekin ajattelemme. 😊 Nizza valikoitui ensimmäiseksi perhekohteeksi helppouden vuoksi. Mauritius pitäisi myös olla hyvin toteutettavissa, toki matka sinne on jo paljon pidempi. Kiitos!

 7. Aina ihanaa päästä takaisin matkustelun pariin tauon jälkeen! Oma vuoteni alkoi pidemmällä reissulla Madeiralla ja nyt oli tarkoitus suunnata pian seuraavaan reissuun sekä suunnitella syksyä ja talvea. Elämä kuitenkin pääsi yllättämään ja tällä hetkellä kaikki reissusuunnitelma ja moni muukin asia on jäissä. Lontooseen kuitenkin näillä näkymin olisi ainakin lyhyt visiitti tulossa, mikä hieman lohduttaa.

  1. Onpa harmi kuulla, että reissut ovat jäissä, mutta onhan Lontoon matkakin jo jotain, sekä toteutunut Madeiran reissu! Itsekin haaveilen aktiivisesti matkasta Lontooseen, ja vieläpä mieluiten kesäaikaan (edellinen ja ainoa kerta siellä maaliskuussa 2012). ☀

 8. Ihailtavan pitkälle teillä on matkasuunnitelmia valmiina – me tunnumme koronan jälkeisinä vuosina jääneemme silloiseen epävarmuuden aikaan ja ”uskallamme” varata vain reissun kerrallaan, mikä sitten välillä johtaa liiankin lyhyeen suunnittelujänteeseen.
  Mauritiuksella olimme pariin otteeseen risteilyn yhteydessä – ihan erityisesti arvostin Port Louisin (ilmaisessa!) luonnontieteellisessä museossa ollutta dodo-linnun luurankoa. Ei sitä usein näe sukupuuttoon kuolleista eläimistä jälkeäkään ja tuo oli ilmeisesti ihan aito!
  Seuraava reissumme vie taas Afrikkaan, taitaa olla jo neljäs viimeisen parin vuoden mittaan, nyt suuntana Nigeria, Sierra Leone ja Liberia.

  1. Pitkälle matkasuunnitelmien tekeminen on ajankäytöllistä taktikointia – jos ei olisi paria matkaa varattuna, vatuloisin kaikki illat seuraavan matkakohteen miettimisen kanssa. 😁 Siksi pitää tarttua nopeasti tuumasta toimeen. Kiitos vinkistä museon suhteen, kuulostaa käymisen arvoiselta (varsinkin, kun on ilmainen)! Dodo-linnun luurangon näkeminen olisi hienoa. Huomasin pari päivää sitten, että jopa puhelimen näppäimistön emojeista löytyy dodo-lintu. Teillä on varmasti hieno reissu tulossa, mielenkiintoisia maita kaikki!

 9. Nizza ja Mauritius kuulostavat huippuihanilta! Omasta Nizzan reissusta on vuosia, mutta tykkäsin kovasti. Cours Saleyan värikäs kukkatori oli kiva paikka. Söimme aamiaista sen vieressä ja aamutorin hyörinää oli hauska katsella. Monacossa kannattaa piipahtaa, kuten olitte suunnitelleetkin, ja lähellä on muitakin viehättäviä pikkukyliä. Me teimme päiväretken Villefranche-sur-Meriin, joka oli todella suloinen. Alkuvuodesta olin seitsemän viikkoa maailmalla. Unelmareissu suuntautui Australiaan, Uuteen-Seelantiin, Fidzille ja Aasiaan. Nyt on suunnitelmissa keväälle Eurooppaa ja haaveissa syksylle jotain pidempää reissua, mutta sen suhteen kaikki vielä auki. Mukavaa reissun odotusta ja suunnittelua! 🙂

  1. Kiitos vinkeistä! Cours Saleya näyttää kuvissa hyvin sympaattiselta paikalta! Villefranche-sur-Meriä olikin suositeltu paljon, todennäköisesti käymme siis sielläkin. 😊 Tuo sinun alkuvuoden reissusi kuulostaa kyllä varsinaiselta unelmareissulta, vau!!

 10. Ihania suunnitelmia teillä tälle vuodelle! Oman poikani ei matkustettu ensimmäisen 7kk aikana minnekään, mutta heti sen jälkeen matkustettiin mm. Ruotsiin, Israeliin ja Tsekkeihin ennen kuin hän täytti vuoden. Nyt pitää jo maksaa useasti täysi hinta varsinkin lennoista, joten nauttikaa! Nizzasta on jäänyt mieleen mm. edulliset kolmen ruokalajin businesslounaat, pitää vaan tietää minne mennä (en muista ravintolan nimeä jossa kävimme).

  1. Pyrimme todellakin ottamaan ilon irti pienen lapsen lähes ilmaisista lennoista! Meidän tyttö täyttää 9 kuukautta Nizzan reissulla, ja Mauritiuksella on jo vuoden ja kaksi kuukautta. Hyvä vinkki, pitää vielä tutustua Nizzan lounastarjontaan, siihen en ole kerennytkään perehtyä. 😊

 11. Mukavaa, että pääsette pitkästä aikaa reissuun. Varmasti on vähän erilaista pienen lapsen kanssa. Nizza on mielestäni helppo ja kiva kaupunki. Pari sistiä metrolinjaa helpottaa ja nopeuttaa mukavasti kulkua. Monacossa kävin Nizzasta laivakyydillä: meno aamulla ja paluu illalla ja siinä kerkesi kyllä nähdä ihan tarpeeksi. Tuossa aiemmin mainittiinkin jo Monacon hieman haastavasta mäkisyydestä ja varsinkin kesäkuumalla harkitsisin kyllä pariin otteeseen, kannattaako vaunujen kanssa lähteä. Toisaalta en ole ikinä pienen lapsen kanssa matkustanut, joten…. itse olin heinäkuun helteillä ja kävely oli aika hottia ihan ilman huollettaviakin.
  Mauritius on minulle toistaiseksi tuntematonta seutua, mutta kuulostaa kyllä aivan ihanalta kohteelta. Ihania reissuja teille uudella kokoonpanolla!

  1. Kiitos kommentista! 😊 Mm. liikkumisen helppous juuri sai meidät valitsemaan Nizzan ensimmäiseksi kohteeksi tällä kokoonpanolla. Nykyään siellä pääsee jopa raitiovaunulla lentokentältä keskustaan saakka, eli juuri helpompaa ei voi ollakaan. Yksi päivä Monacossa on varmasti riittävästi, en tiennytkään, että sinne tehdään myös laivamatkoja Nizzasta (käy kyllä järkeensä). Toivomme, että tuohon kesäkuun puoliväliin ei vielä osuisi pahimmat hirmuhelteet!

 12. Kivoja suunnitelmia ja ihan hyvä lähteä ensimmäiselle lennolle lapsen kanssa lähemmäs. Ite matkustin esikoisen kanssa tosi paljon kun hän oli alle 2-vuotias ja aina meni lennot todella hyvin. Joko sitä nukuttiin päikkäreitä, syötiin tai vaan ihmeteltiin, ei oikein mitään kummoista tarvinnut ”viihdykkeeksi”, joku pieni kattava kuvakirja riitti pitkälle! Nizza on ihanaa aluetta ja haluaisin sinne vielä joskus palata. Mauritiuksella käytiin häämatkalla n. 10 vuotta ja sinnekin haluan vielä joskus palata. Tosi hyvä, että teillä on siellä auto käytössä, niin pääsette kiertämään saarta kattavammin. Meillä jäi sillon kokonaan saaren eteläpäässä käynti väliin, ite skippaisin sen pääkaupungin ja suuntaisin luontokohteisiin. Tykättiin tosi paljon saaren keskiosan kansallispuiston maisemista. Meillä ei ollu sillon autoa, vaan pelkkä kuljettaja niin jäi saari sillon vähemmälle koluamiselle. Mut mulle kävi päinvastoin kuin sulle nyt, kun kävin Mauritiuksella, aloin haaveilla Sansibarista! 😀 en oo vielä sinne asti päässyt, mutta korkealla haavelistalla edelleen on! Joka tapauksessa tykättiin tosi paljon Mauritiuksesta ja muistan kuinka palasin jossain Mauritius kuplassa sieltä kotiin… Toki oli ensimmäinen trooppinen kohde, ettei ollut muuta paikkaa mihin verrata. Ihanaa matkaa (matkoja) teille!

  1. Onpa kiva kuulla, että teillä sujui pienen lapsen kanssa matkustaminen hyvin! 😊 Mukava myös kuulla, että molemmat meidän tulevista lomakohteista ovat tehneet aiemmin vaikutuksen! Minä taas voin suositella Sansibaria. Meidän reissu tosin oli aika lyhyt, vain neljä yötä, ja koska tulimme suoraan Kilimanjarolta sinne, niin koko neljä yötä meni enemmän tai vähemmän palautuessa. Emme siis juurikaan kerenneet tutustua saareen oman hotellimme rannan ja muun lähialueen sekä Kivikaupungin lisäksi. Jännityksellä odotan, onko Sansibarissa ja Mauritiuksessa jotain samaa. Ainakin näin etukäteen odotan sekä oletan, että kyseessä on aivan erilainen kohde (upeat rannat pois lukien). 😊

 13. Näitä reissusuunnitelmapostauksia on aina kiva lukea, kun voi peilata muiden suunnitelmia omaansa, inspiroitua ja alkaa itsekin miettiä, mitä kaikkea jäljellä oleva vuosi voi vielä tuodakaan mukanaa. Itsellä on luvassa eniten kotimaan matkailua, mutta vahvana haaveena olisi myös päästä reissaamaan Pohjois-Espanjaan (ja ehkä Portugaliin siinä samassa), samoin mm. interrail ympäri Eurooppaa kutkuttaisi kovasti, mutta en ole varma, riittääkö aika sen haaveen toteuttamiseen. Täytyy sanoa, että Mauritius on varmasti todella hyvä pakopaikka marraskuun pimeydelle!

  1. Kiitos ja samaa mieltä! 😊 Pohjois-Espanja (Barcelonaa ja lähialuetta lukuun ottamatta) sekä Portugali ovatkin minulta vielä näkemättä, ja erityisesti Portugali uutena maana kiehtoisi kovasti! Interrail on täälläkin vahvana haaveena, mutta mahdollista toteuttaa vasta kun vauva on hieman kasvanut. Uskon myös, että tuo Mauritiuksen matka tulee oikein hyvään saumaan. 😁☀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *